Arka Çapraz Bağ Ameliyatı

Arka Çapraz Bağ Nedir?

Arka çapraz bağ diz ekleminde ön çapraz bağın arkasında yer alır. Uyluk kemiği (femur) ile kaval kemiği (tibia) arasında bağlantıyı sağlayan bağlardan birisidir. Diz ekleminde kaval kemiğinin arkaya doğru çok fazla hareket etmesini sınırlandırmaktadır.

 

Arka çapraz bağ hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Arka Çapraz Bağ Yaralanmalarının Nedenleri Nelerdir?

Arka çapraz bağın yaralanması birçok şekilde olabilir. Yaralanmanın gerçekleşebilmesi için genellikle güçlü bir kuvvet gerekir.

-Arka çapraz bağ yaralanması, kişinin spor yaparken bükülmüş bir dizle yere düşmesi ile ortaya çıkabilir. Büküm yaralanması veya dizin fazla uzatılması arka çapraz bağ yırtılmasına neden olabilir.

-Dizin ön tarafına doğrudan bir darbe alınması da bu duruma sebebiyet verebilir (Örneğin bir araba kazasında bir kontrol paneline vurma ya da sporda bükülmüş bir diz üzerine düşme gibi).

 

Arka Çapraz Bağlarında Meydana Gelen Yaralanmaların Belirtileri Nelerdir?

 

-Yaralanmadan hemen sonra ve hızla meydana gelen şişlik ile ağrı.

-Dizi sertleştiren şişliğin hasta kişiye verdiği problem.

-Yürümede zorluk.

-Dizde güvensizlik ve çıkma hissi.

Bunlar yaralanmalardan sonra meydana gelen tipik semptomlardır. Eğer bunlardan birinin sizde olduğunu düşünüyorsanız doktorlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Arka Çapraz Bağ Tedavisi ve Tedavi Çeşitleri

Arka çapraz bağ yaralanmaları iki farklı tedavi yöntemi ile tedavi edilebilir. Bunlardan ilki cerrahi olmayan tedavi çeşididir.

Cerrahi olmayan tedavi çeşitleri:

Rıce

– İmmobilizasyon

Fizik Tedavi

 

Cerrahi tedavi çeşitleri:

– Bağın yeniden inşası (rekonstrüksiyon)

– Prosedür

 

Bu tedaviler hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Arka çapraz bağlarımın koptuğunu nasıl anlarım?

  • Yaralanmadan sonra şu semptomlar görülüyorsa arka çapraz bağda kopma vardır: Diz ağrısı, diz şişliği, diz ekleminde dengesizlik, yürüme güçlüğü.

 

Farklı semptomlarla karşılaşıyorsanız veya bu semptomlardan biriyle mücadele ediyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

Arka çapraz bağlardaki yırtık kendi kendine iyileşir mi?

  • Eğer kısmi yırtık varsa, bünyemizdeki doktorlara danışıp gerekli tedaviyi aldıktan sonra iyileşme gözlenebilir fakat tam yırtıkların kendiliğinden iyileşme ihtimali yoktur. Bu noktada bünyemizde çalışan profesyonel doktorlar ile beraber size yardımcı olmak için her daim hazırız.

 

Arka çapraz bağlardaki tedavi süresi ne kadar sürüyor?

  • Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta içerisinde her iki dizde de eşit hareket kabiliyetinin sağlanması gerekir. Bu sürecin kesinlikle doktor gözetimi altında işlemesi gerekmektedir. Tam iyileşme ise genellikle 9 ay sürmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

Sporcuyum, arka çapraz bağ ameliyatı olmazsam ne olur?

  • Doğru bir tedavi alsanız bile, en az bir dönem boyunca sahalardan uzak kalmanız önerilir. Tedavi yanlış bir zamanda ve doğru bir şekilde yapılmazsa bu süreç uzar. Ayrıca yanlış tedavi, genç yaşta dizde kireçlenmeye sebebiyet verir.

 

Bize ulaşarak bünyemizde çalışan deneyimli doktorlar ile birlikte arka çapraz bağ yaralanmalarınızın ve zedelenmeleriniz önüne, doğru tedavi yöntemleri ile geçebilirsiniz.

 

 

 

Paylaş:

Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest
Share on skype

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bırakın uzmanlarımız hemen sizi arasın.

Daha Fazlası

Bizimle İletişime Geçiniz

Size ücretsiz online danışmanlık da sağlıyoruz. Daha fazla bilgi için bize yazın. Bugün bize ulaşın, Wadi Health ile porselen lamineler hakkında her şeyi öğrenin.

+90 (212) 995 04 60

Bizimle İletişime Geçin

+90 536 612 43 82

Doğrudan tıbbi danışmanımıza yazabilirsiniz.